navigate_before
navigate_next
mystiki_syneleusi_vostitsas andreas_lontos xartis_gegonota

Πρεμιέρα τoυ ντοκιμαντέρ του Β.Γεωργαντά για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, την 25η Μαρτίου

Το πρώτο επεισόδιο από το τετράωρο συνολικά  ντοκιμαντέρ με  τίτλο «Η μυστική συνέλευση της Βοστίτσας ως απαρχή του Εικοσιένα» του ανεξάρτητου κινηματογραφιστή Βασίλη Γεωργαντά, θα παρουσιαστεί ζωντανά σε πρεμιέρα  ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, στις 21:00, από όλες τις σελίδες facebook της ΔΗΚΕΠΑ και την επίσημη σελίδα της, https://dikepaigialeias.gr , όπου θα υπάρξει ηλεκτρονικός σύνδεσμος και για όσους δεν διαθέτουν λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα.

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια αμέσως μετά την προβολή του κάθε μέρους δεν θα εμφανίζονται για επανάληψη μετά την προβολή τους και θα απενεργοποιούνται, συνεπώς όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να τα παρακολουθήσουν ζωντανά τη στιγμή της διαδικτυακής τους αναπαραγωγής .

Μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου θα υπάρχει έγκαιρη ανακοίνωση μέσω της ΔΗΚΕΠΑ και νέο λινκ ,για την προβολή του αμέσως επόμενου επεισοδίου, σε διάστημα λίγων ημερών ή κάθε εβδομάδα κατά εκτίμηση.

Το έργο δεν αφορά μόνο την Συνέλευση και την άμεση σχέση της με την Φιλική Εταιρεία  αλλά και την προετοιμασία μετά τις αποφάσεις της, τη στρατολογία , την κήρυξη του αγώνα στην Μολδοβλαχία από τον Υψηλάντη, τις πρώτες τουφεκιές στην ορεινή Αιγιάλεια στην Νωνάκριδα , την ορκομωσία στην Αγία Λαύρα, τις πρώτες πολιορκίες και απελευθερώσεις πόλεων στον Μοριά, έτσι ώστε να γίνει ευρέως αντιληπτή η καθοριστική αξία των αποφάσεων της Βοστίτσας στην απαρχή του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα του Εικοσιένα, φτάνοντας έως την θυσία στο Καστράκι του Χελμού με τον Ιμπραήμ το 1827 και την μάχη στην Καυκαριά , από τις τελευταίες το 21 , καθώς και αναφορά στην προσωπικότητα του Ανδρέα Λόντου και την πρώτη επαναστατική σημαία, όπως και τον πρωτεπαναστάτη Νικόλαο Σολιώτη.

Το ενιαίο σύνολο του υλικού επίσημα θα δοθεί  στην κυκλοφορία περίπου την περίοδο του Πάσχα με την μορφή επίσημου  διπλού 4ωρου ψηφιακού δίσκου (dvd), με σημεία διανομής του πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους διανομείς που θα ανακοινωθούν.

Με την ελπίδα εξομάλυνσης της τρέχουσας καταστάσης και αφού λειτουργήσουν και πάλι οι κινηματογράφοι, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα υπάρξουν και προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων». Εξάλλου θα επιδιωχθεί και η μετάδοση από τηλεοπτικούς σταθμούς, για τις οποίες θα υπάρχουν ανακοινώσεις

Η παραγωγή έχει  την επιστημονική συμπαράσταση του σκηνοθέτη των ιστορικών ταινιών «ΕΞΟΔΟΣ 1826» και «ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ» και προέδρου του κινηματογραφικού οργανισμού  ΑΡΑΤΟΣ (Αratos films) κ. Βασίλη Τσικάρα, την οποία και προλογίζει , ενώ την επική μουσική επένδυση έχει αναλάβει με την παραγωγή αποκλειστικού soundtrack, ο Αιγιώτης μουσικοσυνθέτης Γιάννης Κριβέρης με ομάδα μουσικών.

Μέσα από γυρίσματα αναπαράστασης αγωνιστών και μαχών, δεκάδες συνεντεύξεις με προσωπικότητες του πνεύματος και του πολιτισμού, θεσμικά πρόσωπα, ηγουμένους ιστορικών Μονών, αλλά και οδοιπορικά  στοιχεία, το έργο θα αναδείξει όλες τις πρωτιές της Αιγιάλειας ενδυναμώνοντας την ιστορική μνήμη και γνώση στους συμπολίτες, αλλά και αποκαθιστώντας με εγκυρότητα την ιστορική αλήθεια για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της περιοχής προεπαναστατικά, αλλά και όλη την κρίσιμη πρώτη περίοδο της έναρξης της Εθνεγερσίας και μεταδίδοντας ταυτόχρονα χωρίς τοπικιστικές εξάρσεις το ενωτικό πνεύμα όλων των επαναστατημένων Ελλήνων και τα σύγχρονα μηνύματα στους νεότερους απογόνους τους.

Η προβολή του 1ου μέρους του ντοκιμαντέρ θα γίνει την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 και ώρα 21:00 μέσα από της εξής σελίδες facebook της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.:

https://www.facebook.com/DimotikiKoinofelisEpixeirisiAigialeias/

https://www.facebook.com/Open.Theater.Giorgos.Pappas.Aigio

https://www.facebook.com/ApollonCinemaAigio

https://www.facebook.com/ParkoXristougennonAigio

https://www.facebook.com/ktiriopanagiotopoulou/

Πολύτιμοι συνεργάτες , συντελεστές- αρχειακό υλικό

Πηγές κειμένων αφήγησης –   από την επίσημη έκδοση για την Μ.Συνέλευση του Δήμου Αιγιάλειας( 2016) ,

-Ιστοριοδίφης Άγγελος Τσάκωνας

– εκπαιδευτικό ιστολόγιο konmesazos.blogspot.com ( ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΣΑΖΟΣ)

και Σοφίας Τσοκανά

Σενάριο – σκηνοθεσία

Βασίλης Γεωργαντάς

Μελέτη ιστορικών πηγών – πολιτιστικής κληρονομιάς , συνεντεύξεις

Βασίλης Γεωργαντάς

Αφήγηση

Ευάννα Γυφτογιάννη , φιλόλογος Γαλλικής γλώσσας ,ΔΣ Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής

Βασίλης Γεωργαντάς

Ηχοληψία – επεξεργασία, μοντάζ

Βασίλης Γεωργαντάς

Kινηματογράφηση -drones

Βασίλης Γεωργαντάς

Κώστας Μουρτάς

Παναγιώτης Φουσέκης

Μοντάζ- 3D

Bασίλης Γεωργαντάς

Κώστας Μουρτάς

Υποστήριξη και  προώθηση υλικού :

Πολιτιστικός και ανθρωπιστικός Σύλλογος Προναία Αθηνά

Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας Λόγγου

Historical & Folklore Association of Phelloe -ILEF

Εκπολιτιστικός και περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλυκής  ο Άγιος Νικόλαος

ERFC

Θα πρέπει να απευθύνουμε τις θερμές ευχαριστίες λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ δύσκολες συνθήκες εν μέσω της καραντίνας ,στις επιχειρήσεις και τους φορείς της περιοχής μας, της Αιγιάλειας, για τη στήριξη που παρέχουν με κάθε τρόπο , αφού πλην αυτών δεν υπήρξε άλλη κρατική αρωγή , απόδειξη του τι μπορεί να πετύχει η συνενωμένη ιδιωτική πρωτοβουλία και συμμετοχική δράση.Η  ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ είναι ο συμπαραγωγός του έργου

Μέγας χορηγός  είναι η EXCEL ENERGY SOLUTIONS  – ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Τεχνικές διευκολύνσεις – ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Προώθηση -επικοινωνία ΔΗ.Κ.ΕΠ.ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με την αρωγή της Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το εγχείρημα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιάλειας και την υποστήριξη του Συλλόγου εμπορικής και τουριστικής ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας  και της νεοσύστατης  Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας

Παροχή τεχνικού εξοπλισμού , υποστήριξη γυρισμάτων,μοντάζ ,διανομή – Παράρτημα ΑΡΑΤΟΥ Ν . ΕΛΛΑΔΑΣ , ιστορικού κινηματογράφου

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΗ – ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ

Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Αιγιάλειας και προσωπικά η πρόεδρος κα Βάνα Μπεντεβή – Σπυροπούλου

Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών γενών

Σταθακόπουλος Δημήτριος ,νομικός , Δρ Παντείου, Οθωμανολόγος

Την παραγωγή έως σήμερα υποστήριξαν ποικιλοτρόπως και αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες παρόλες τις δυσκολίες της περιόδου και οι παρακάτω :

Δεν θα είχαμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα χωρίς την κατεξοχήν συμμετοχή του Συλλόγου ιστορικής αναβίωσης “ΒΟΣΤΙΤΣΑ 1821” με το πάθος που διακατέχει τα μέλη του για την ρεαλιστική απεικόνιση της περιόδου του 1821 και των ηρώων .

Εμφανίζονται ακόμα μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου “Μωραΐτες εν χορώ Πάτρας και άλλοι αναβιωτές από Καλαμάτα, Ναύπλιο, Αθήνα, Πάτρα, Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Γιαννιτσά κ.ά. και με την συμπαράσταση του προέδρου του τ.δ . Κουλούρας Αιγίου  Αποστόλη Σωτηρόπουλου που με την ιππική του παρέα υποδύθηκαν τον ρόλο των Τούρκων  για τις ανάγκες σε παμπάλαιους ελαιώνες στο ρέμα της Μηλιαγκούς στο Αίγιο

Τα στιγμιότυπα της συνέλευσης έχουν κινηματογραφηθεί με την άδεια του σκηνοθέτη κου Κωνσταντίνου Κλάγκου  κατά την  επίσημη Θεατρικής παράσταση του 2020 ΔΗΜΟΥ – ΙΛΕΑ  σε σενάριο Βάνας Μπεντεβή  και μας προσφέρουν εικόνες υπερηφάνειας για τον τόπο  μας,  οι συνεργαζόμενες  θεατρικές ομάδες της Αιγιάλειας .

Τα εξωτερικά γυρίσματα έγιναν στο Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων κατά της διάρκεια του διήμερου εορτασμού τον Ιούνιο του 2020  για την επέτειο της μάχης  που οργανώνει ανελλιπώς η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, με πρόσκληση και άδειά του προέδρου κου Δήμου Βαρβιτσιώτη   και την εγκατελειμένη Μονή Αγ.Νικολάου Τράπεζας Αιγιαλείας.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΓΙΟΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ALPHA FOR , φοροτεχνικός

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΦΑΡΜΑ ΤΑΣΟΣ.ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΟΥΛΙΑΣ  ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

METCON ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΗΡΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

ΣΑΙΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΠΛΩΝ

ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΛΙΑΝΟΣ ΚΑΜΑΡΕΣ

ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΤΕΝΤΕΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

αλλά και με την ευγενική αρωγή :

Ι ΚΤΕΟ AUTO VISION

ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΧΑΣΑΠΟΤΑΒΕΡΝΑ

COZI CAFΕ

DALIS LEATHER

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

IL BARBIERE ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ

ΚΑLLISTO SPA

OΠΤΙΚΑ ΚΟΤΤΑΣ

ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΤΑΒΕΡΝΑ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΛΙΝΑΡΔΟΣ

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

ANTAΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΟ QUICK IRON

ΚΑΥΣΙΜΑ AEGEAN ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ

SEGRETO ΕΝΔΥΜΑΤΑ

TΣΕΛΙΓΚΑΣ DELICATESSEN

VOSTIΖΖA PSITOCAFE

ΖΟBOS KAΠΝΟΠΩΛΕΙΟ

ΠΟΛΥΓΩΝΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

ΤΑΒΕΡΝΑ ΟΡΕΣΤΗΣ

EΠΙΠΛΑ MOBILINE

EΠΙΠΛΟ ΦΩΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ Σ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ

ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΙΔΗΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΕΡΕΤΣΟΛΙΑΣ

ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ

ΤΑΒΕΡΝΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙ

CORNER CAFE

EΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ MICROLAB

BOTANA MΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ Β.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ELECTRONET

YΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ PC HOUSE

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΖΑΝΤΕΣ FRAGOS

YΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ UPSTORE

ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΟΣ

SMILE SUPER MARKET, ΡΑΧΗ

YΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ EPILOGI NET

ZΩΟΤΡΟΦΕΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ,ΡΟΚΑ

ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗΣ

MΠΟΥΓΑΤΣΟΠΩΛΕΙΟ – ΠΙΤΣΑ MC ΓΕΥΣΗ

ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

SPEEDEX COURRIER ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΔΟΥ

ΦΑΚΟΣ ΠΛΑΚΑΚΙΑ – ΤΖΑΚΙΑ – ΜΑΡΜΑΡΑ

ΤΕΧΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΧΑΛΙΩΝHΡΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΔΗΜ.ΤΣΟΥΜΠΟΣ Eπίσημη FB page : https://www.facebook.com/georgantasvasilis Επικοινωνία : [email protected]

error: Alert: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο